Vechi soi românesc, tradițional în podgoria Cotnari, Feteasca Albă este soiul cu un nas intens, floral, însoțit de note fructate. Gustul poartă aceeași amprentă fructată, fiind urmat de un postgust mediu, susținut de o prospețime atrăgătoare, cu nuanțe de citrice pe final.
Recomandãri culinare:
mâncăruri ușoare de sezon, carne de pasăre, preparate din pește, aperitive.
Soi aromat autentic, după cum sugerează și numele, Tămâioasa Românească a găsit la Cotnari condițiile în care poate oferi maximum. Aici, în vechea podgorie domnească, acest strugure dă un vin extractiv, cu o adevărată explozie de arome de struguri bine pârguiţi, de busuioc uscat, de fagure de miere.
Recomandãri culinare:
gustări, carne albă, pește, fructe de mare.
Busuioaca te cucerește de la prima întâlnire prin culoarea sa strălucitoare, roz antic, cu nuanțe de trandafir. Aromele de căpșune și frăguțe de pădure sunt desăvârșite de gustul intens fructat, cu aciditate medie.
Recomandări culinare:
Preparate din pește, moluște, raci, carne de pasăre, aperitive, ficat de rață sau gâscă, brânzã de capră, brânză de burduf, pui la grill, somon, scoici, fructe de mare.
Feteasca Neagră te întâmpină cu o aromă unică și elegantă, dar cu o puternică personalitate. Tipice soiului de Fetească Neagră, notele de prune uscate sunt completate de cele de cireșe negre, vișine mature, mure, afine și coacăze negre.
Recomandări culinare:
carne roșie, grătar, brânzeturi